top of page
  • Writer's picturePanagiotis Barbarigos

NLP Coaching: Τι είναι ο Υποσυνείδητος Νους και γιατί είναι κλειδί στο να έχεις αποτελέσματα που δια

Updated: Jul 1, 2023

«Έχω άλλες προτεραιότητες για εμένα , πολύ πριν απο το να βελτιώσω την επικοινωνία μου...»

Αυτή είναι μία απο τις πιο συχνές αποκρίσεις των ανθρώπων όταν μου ρωτάνε τι να κάνουν για τα προσωπικά θέματα που αντιμετωπίζουν και αντιπροτείνω να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τους άλλους και με τον εαυτό τους...

Και όμως κάποιες φορές είναι τόσο απλό.

Αν παρακολουθείς τους λογαριασμούς μου σε Instagram και Facebook σίγουρα θα έχεις διαβάσει τα παρακάτω:

«Αν προσπαθείς να λύσεις ένα θέμα εδώ και καιρό δίχως να τα έχεις καταφέρει, τότε ίσως το θέμα που έλυνες ως τώρα δεν είναι αυτό που πραγματικά αντιμετωπίζεις...»

«Η απόκριση του συνομιλητή σου σε αυτά που λές, είναι το αποτέλεσμα της επικοινωνίας σου... Αν δεν σε ικανοποιεί η πρώτη ,άλλαξε τη δεύτερη...»

Και στις δύο αυτές προτάσεις η αλλαγή της επικοινωνίας είναι η διαφορά που θα κάνει τη διαφορά.



Πόσο αποτελεσματικά επικοινωνείς με εσένα?

«Έχει έρθει εκείνη η ώρα της νύχτας... και έχεις και πάλι το γνωστό δίλλημα: Κρεβάτι ή Ψυγείο?

Η λιγούρα είναι έντονη αλλά αποφασίζεις να της επιβληθείς σαν δυνατος/ή που είσαι και να πας να κουκουλωθείς....

Στις 3:00am το γλυκό είναι ήδη στο στομάχι σου και οι ενοχή έχει ήδη αρχίσει να θεριεύει....»


Η επικοινωνία δεν είναι μόνο επιλέγω λέξεις... είναι και ακούω εμένα και τα μηνύματα του σωματός μου για να κατανοήσω. Το συναίσθημα είναι ένας τρόπος που το Υποσυνείδητό σου επικοινωνεί με εσένα και η λιγούρα είναι ο εγκέφαλος του εντέρου που μιλάει...

Αν θα απαντήσεις στο έντερο σου ή στο συναίσθημα θα καθορίσει και το αποτέλεσμα! Είναι επικοινωνία που όμως δεν έχει λέξεις!

Τι στιγμή που θα καταφέρεις να βρεις τις κατάλληλες λέξεις για το θέμα που αντιμετωπίζεις... εκείνη τη στιγμή θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να το λύσεις... μετά μένει να προγραμματίσεις εκ νέου το Υποσυνείδητό σου και να δράσεις.


Πόσο αποτελεσματικά επικοινωνείς με τους άλλους?

Βρίσκεσαι στη δυσάρεστη κατάσταση να έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο που μιλάει απαξιωτικά για εσένα και εσύ του επιστρέφεις την ίδια επικοινωνία και στη συνέχεια αισθάνεσαι άσχημα...

Όχι αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι να βάλεις Εσωτερικά όρια... είναι να βάλεις εσωτερικά Σύνορα και να συνειδητοποιήσεις τι πραγματικά λέει πίσω απο τις λέξεις για εκείνον και ότι εκείνη τη στιγμή μιλάει στον εαυτό του στον καθρέπτη... και αν σου έλεγα ότι εκείνη τη στιγμή μιλάει στον εαυτό του και όχι σε εσένα... Πως θα απαντούσες σε έναν άνθρωπο που κατηγορεί τον εαυτό του... Θα ένιωθες ενοχές μετά για εσένα? Δε νομίζω!



Η Ιστορία που Υποσυνείδητα διηγείσαι και τα Συνειδητά της Αποτελέσματα!

Πάμε να εξετάσουμε τη ζωή σου απο ψηλά, σήμερα. Πόσο ευθυγραμμισμένη είναι η κοσμοπρακτική με την κοσμοθεωρία σου?

Αυτά που νομίζεις ότι κάνεις με αυτά που πραγματικά κάνεις πόσο διαφερουν και πόσο όμοια είναι?

Και όμως ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά θέλεις, σε αυτό που σχεδιάζεις στο κεφάλι σου και σε αυτό που υλοποιείς χειροπιαστά βρίσκεται η επικοινωνία σου και πόσο πιστά μπορείς να μεταφράσεις αυτό που αναδύεται απο μέσα σου!



Ακόμα πιστεύεις ότι δεν είναι η Επικοινωνία που χρειάζεσαι?

Αυτά ήταν κάποια από τα άπειρα παραδείγματα που συμβαίνουν καθημερινά και τα αφήνεις να μπουν κάτω απο το δέρμα σου... και αυτό συμβαίνει λόγω κακής Επικοινωνίας!

Ένας επιδέξιος επικοινωνιακά άνθρωπος δεν είναι αυτός που κάνει παρουσιάσεις σε κοινό ή/και είναι λαλίστατος και ετοιμόλογος. Ειναι και αυτά αλλά όχι μόνο!

Πρωτίστως επικοινωνιακά επιδέξιος είναι ο άνθρωπος που είναι παρόν στη επικοινωνία και με τον εαυτό του και με τους άλλους. Μπορεί να κατανοεί την επικοινωνία πίσω και πέρα απο τις λέξεις και ζει μία πραγματικότητα δίχως ψευδαισθήσεις όπου αυτά που λέει και αυτά που κάνει είναι σε ευθυγράμμιση.

Ακόμα πιστέυεις ότι έχεις κάποιο άλλο θέμα πέρα απο το να εμβαθύνεις στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνείς?


bottom of page